sábado, 31 de octubre de 2015

3 ESO COMENTARI DE GRÀFICA

COMENTARI DE GRÀFICA 
Aquest és el comentari de gràfica que van fer el dimarts passat.

PER AL DILLUNS HEU DE PRESENTAR EL COMENTARI DE LA GRÀFICA SOBRE "Evolució de naixements i taxa bruta de natalitat".










Recorda les parts d'un comentari de gràfica
Presentación

1.Tipus de gràfic

2.Explicar què representa.

3.Periode representat.

4.Unitats de mesura.

5.Font informativa, data el.laboració

1.Descripció del contingut.

1.Tendència de la gràfica

2.Inflexions (canvis constratats)

2.Anàlisi

1.Explicar les claus (CAUSES I CONSEQÜÈNCIES)

2.Relació amb el tema
 
Presentació: És un gràfic combinat: columnes i línies. Representa l’evolució de l’edat mitjana de la maternitat i el nombre de fills per dona en un periode de 1976 fins 2011. Les unitats de mesura són els anys de les dones i la mitjana de nombre de fill per dona. La gràfica es del INE (Institut Nacional d’Estadistica)

Descripció: La tendència de la gràfica és, per una part de augment de l’edat mitjana de la maternitat de 28,5 en 1976 a 31,4 en 2011, i per altra banda el descens del nombre de fills per dona, de 2,8 en 1976 a 1,4 en 2011.

Els moments d’inflexió es podem observar principalment en el nombre de fills per dona, 1976 representa el moment més quantitat a partir del qual baixa dràsticament fins 1995 que representa el moment més baix de la gràfica. 2008 també representa un xicotet creixement.
 
Anàlisi: Causes i conseqüències: la principal causa de l’augment de l’edat mitjana de la maternitat la troben en l’acces de la dona al treball fora de casa, també l’alt cost econòmic dels fills, l’absència de polítiques adeqüades per a conciliar la vida familiar i proefessional. Com a conseqüència, el nombre de fills per dona s’ha reduit la qual cosa està provocant, junt a l’augment de l’esperança de vida, l’envelliment de la població espanyola en els darrers anys.

La principal conseqüència d’aquesta situació  és l’augment del nombre d’ancians i per tant l’increment de la despesa pública associada al pagament de pensions, i atenció als majors.